Carmen Schuddeboom

Software Tester bij SnelStart

Van jongs af aan heb ik reizen fantastisch gevonden. Daarom was de keuze voor mijn studie snel gemaakt. Ik volgde een Engelstalige hbo-opleiding in toerisme. Aan het einde van de opleiding koos ik voor een paar extra IT-vakken. Je zou denken, wat heeft toerisme met IT te maken? Maar het leek mij erg leuk om een online reisbureau te starten. Extra vakken in ondernemerschap en IT zouden me hierbij helpen.

Na de opleiding heb ik kort bij een touroperator gewerkt. Helaas beviel dit niet, maar ik wilde nog één poging wagen in de toeristische sector. Zo was ik twee maanden stewardess bij Transavia, tot ik met mijn arm in het gips kwam en grondwerkzaamheden ging uitvoeren: het begin van mijn carrière in de IT.

Tussen de vacatures van de vliegmaatschappij zag ik een vacature voor Software Tester. Na het lezen hiervan werd ik erg enthousiast! Er was geen voorkennis voor de functie nodig, maar nadat ik was aangenomen heb ik wel verschillende cursussen gevolgd om het werk nog meer eigen te maken. Dat is zeker gelukt!

Inmiddels werk ik alweer een half jaar bij SnelStart en dat bevalt me heel goed. De teams zijn ontzettend gezellig en je krijgt veel ruimte om je verder te ontwikkelen. In de toekomst wil ik mijn technische kennis goed op peil houden om de software naar een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.

“Bij SnelStart krijg ik alle ruimte om me verder te ontwikkelen en mijn creativiteit te gebruiken.”

Wij zijn continu bezig met het uitfilteren van fouten (bugs) in de software. Zo wordt het product steeds verbeterd en kunnen wij klanten een zo goed mogelijke ervaring bieden. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik dit werk nog voor lange tijd wil blijven doen. Wat het ook erg leuk maakt, is het testen van de mobiele applicaties. De variatie maakt het testen nog interessanter.

Het werken met de mannen bij SnelStart is goed te doen ;-) Je hoort wel eens dat de IT een mannenwereld is, maar er zijn tegenwoordig steeds meer vrouwen te vinden! Bij SnelStart ben ik zeker op mijn plek. Zelf mijn ‘nerdy’ kant komt hier naar boven haha, als ik bijvoorbeeld druk op zoek ben naar bugs op een website of in de database.