Historie

Begonnen in een schuur

Wat hebben Microsoft, Google en SnelStart met elkaar gemeen? Ze zijn alle drie begonnen in een schuur. In 1982 was Wim Ploeg (sr.) de eigenaar van een goedlopende drukkerij. Net als veel ondernemers was hij op zoek naar een boekhoudprogramma voor zijn eigen organisatie. Helaas liep die zoektocht op niks uit. Ondernemend als hij was, heeft hij toen zelf een programma ontwikkeld. Deze start-up is de basis van het huidige product SnelStart.

Van nature bescheiden

SnelStart is van nature een bescheiden organisatie. We houden niet van belangrijk doen. Buiten onze eigen klanten kent bijna niemand ons. Dat is eigenlijk best gek, want we zijn een van de grootste leveranciers van boekhoudsoftware in Nederland. Door mond-tot-mondreclame zijn we groot geworden. Inmiddels laten we meer van ons horen en zijn we als familiebedrijf explosief gegroeid naar meer dan 190 medewerkers. 

We blijven innoveren

De afgelopen jaren is SnelStart veranderd van traditionele softwareleverancier naar online dienstverlener. Softwareontwikkeling is continu in beweging. De cloud, mobiel werken en artificial intelligence; de vernieuwingen komen steeds sneller en hebben een grote invloed op de wereld. Ook boekhouden verandert hierdoor continu. Bij SnelStart gaan we mee in deze veranderingen en zijn we druk bezig om IT-innovaties om te zetten in bruikbare oplossingen voor onze klanten.