Kim van Loon

Lead Tester bij SnelStart

Een aantal jaren deed ik heel ander werk, maar ik merkte al snel dat ik hét verschil wilde maken voor de gebruiker. Als Tester doe je dat continu. Samen met je team denk je na over wat er ‘gebouwd’ moet worden, hoe je de kwaliteit garandeert en hoe je het gebruikersproces zo eenvoudig mogelijk maakt. Ik test het product en geef feedback aan de ontwikkelaars over de verbeteringen.

''Het belangrijkste vind ik dat je als tester een groot verschil maakt voor de eindgebruiker, hier doen we het uiteindelijk voor.''

Mijn eerste contact met de IT-wereld was tijdens een stageperiode voor de studie Media, Informatie en Communicatie. Ik hield mij bezig met het onderhouden van de website van een tijdschrift en deed onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid ervan. Hier werd ik me bewust van hoe belangrijk de kwaliteit van een digitaal product is. Kleine wijzigingen konden een grote impact hebben op de gebruikerservaring.

Ik werk in een ontzettend leuk en divers team. We kijken allemaal vanuit een ander perspectief naar een oplossing. Het werk is ook veelzijdig. Je kunt functioneel testen, automatisch testen, security testen, loadtesten, usabilitytesten etc. Je hoeft je dus nooit te vervelen. Door het testen maak je een groot verschil voor de eindgebruiker. Daar doen we het uiteindelijk voor!

''De toekomst is nu. Als je iets wilt, moet je het doen en vooral veel lol hebben in wat je doet.’’

Mijn nerdy kant? Gadgets! Want wie vindt ontwikkelingen en bijbehorende gadgets nou niet leuk? Denk aan je smartphone, hololens/virtual reality, 3D-printing, robotstofzuigers, etc. Wat de toekomst nog gaat brengen? Ik leef in het nu, als je iets wilt dan moet je het doen en er vooral heel veel lol in hebben.