Business Development Manager

Wil jij in Alkmaar werken? Voel jij je thuis bij een organisatie waar de mensen, innovatie, ontwikkeling en ambitie hand in hand gaan? Ben jij iemand die de dingen in een hoog tempo gedaan krijgt en houd je ook van lekkere koffie? Altijd welkom, we maken graag kennis met je.

Eerlijk is eerlijk, ook bij ons kunnen dingen nóg beter gedaan worden. We gaan mee met onze tijd en zijn op sommige vlakken onze tijd ver vooruit. SnelStart bestaat al bijna 40 jaar en is, net als een mens, nog lang niet uitgegroeid. In een concurrerende markt als de onze dienen zich er veel kansen aan en om die kansen te kunnen grijpen, zoeken wij een Business Development Manager.

Wat ga je zoal doen?
Als Business Development manager focus je je op het generen van nieuwe business en het optimaliseren van bestaande business. Jij bent de aangewezen persoon om onze marktpositie te versterken.
Voor mogelijkheden die een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van nieuwe business, worden haalbaarheidsonderzoeken, risicoanalyses uitgevoerd en business cases opgesteld. Dit kan uiteindelijk leiden tot het opstellen van businessplannen. 

Als business development manager ben je verantwoordelijk voor dit gehele proces en bewaak je de voortgang van de projecten.
Je weet hierbij gebruik te maken van tools en technieken als Business Intelligence, Business Process Management en Process Mapping.
Je werkt nauw samen met onze Commercieel Directeur-Bestuurder. Je interne sparring partners zijn met name de Technische Directie, ons R&D Team en de Manager Marketing & Sales. Je vertegenwoordigt in de belangrijkste overleggen jouw team dat bestaat uit een Projectmanager, Productmanager en Marketing business analyst.

Wat breng je mee?
  • Hbo of Wo werk- en denkniveau
  • Vijf of meer jaar relevante werkervaring
  • Een start-up mentaliteit: getting things done. Today.
  • Je weet uit te blinken in een markt waar de concurrentie enorm is
  • Je hebt kennis en ervaring in strategieontwikkeling in snel veranderende markten
  • Je hebt genoeg aan halve woorden en vult deze aan met intuïtie
  • Ervaring in het gebruik van Business Analyse en – Intelligence tools

Wij bieden jou:
Bij SnelStart vinden we het belangrijk dat je naast je werk voldoende vrije tijd hebt. Daarom krijg je 30 vakantiedagen. Naast je salaris keren we elke maand jouw vakantiegeld uit en een pensioenbijdrage. We zorgen goed voor je: met een uitgebreid assortiment aan noten, vers fruit, heerlijke koffie en lekkere thee. Je krijgt een hyper-ergonomische bureaustoel en een zit-sta bureau. Behoefte aan meer beweging? Tegenover ons kantoor kun je jezelf afmatten in de sportschool. Met bedrijfskorting! En misschien wel het belangrijkst: Je krijgt er heel veel superleuke collega’s bij.

Over SnelStart:
SnelStart is een snelgroeiend IT-bedrijf. Met onze boekhoudsoftware helpen wij ondernemers hun administratie te automatiseren. Dat doen we al ruim 35 jaar en inmiddels zijn wij een van de grootste leveranciers in Nederland. Onze missie? Moeilijke dingen makkelijk maken.

Beljon+Westerterp
De werving en selectieprocedure voor deze rol besteden wij uit aan Beljon+Westerterp. Solliciteren kan via  erik.batenburg@beljonwesterterp.nl of via de website www.beljonwesterterp.nl 

Assessment en screening maken onderdeel uit van onze werving- en selectieprocedure. Onder screening wordt onder meer verstaan: het nagaan van ervaringen met justitie en/of politie en het natrekken van referenties.