Standard Post with Image

Van Visual Basic naar C# en VB.NET

Smartphones, tablets, apps, social media en de cloud. In onze huidige maatschappij zijn deze begrippen niet meer weg te denken, maar in de jaren tachtig had niemand hier nog van gehoord. SnelStart hield zich ook toen al bezig met administratieve software voor het mkb. Hierbij een korte geschiedenisles.

Software van SnelStart draaide in de jaren tachtig op het besturingssysteem MS-DOS. De basis voor de huidige software werd midden jaren negentig gelegd. SnelStart bracht een eerste Windows-versie uit in een tijdperk waarin de pc gemeengoed begon te worden en internet en e-mail in opkomst waren.

Basis
Het pakket voor Windows 95 werd ontwikkeld in Visual Basic, een programmeertaal van Microsoft. Deze programmeertaal werd nog gebruikt tot en met SnelStart versie 10.72. Vanaf 1995 ontwikkelde SnelStart in die taal meer dan vijftien jaar aan het pakket. SnelStart groeide uit tot een product met veel functionaliteiten en heel veel regels programmacode.

Migratie
Dit enorme product was niet meer te onderhouden met tooling van vijftien jaar oud. Minimale wijzigingen werden wel gedaan, maar ingrijpende veranderingen waren onmogelijk. Met de introductie van SnelStart 11, waarin werd overgestapt naar de huidige generatie programmeertalen C# en VB.NET, werd een enorme stap gezet richting de toekomst. Met behulp van een migratietool werd de codebasis omgezet naar deze nieuwe talen. Ruim 600.000 regels aan code werden vertaald.

Cloud
In SnelStart 12 werd een volgende stap genomen. SnelStart 12 kreeg een nieuw uiterlijk en er volgde een verbinding met de Cloud. Met SnelStart kan nu overal veilig worden gewerkt in een online administratie.

Toekomst
De ontwikkelingen volgen elkaar nog steeds in rap tempo op. Luisterend naar de wensen van onze klanten zullen wij SnelStart blijven uitbreiden met nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden. Onze ontwikkelafdeling draait daarom op volle toeren. Lijkt het jou een uitdaging om een steentje bij te dragen aan het verder ontwikkelen van ons product? Bekijk onze vacatures en ontdek de mogelijkheden en kansen bij SnelStart.