Standard Post with Image

SnelStart werkt samen met IT-bedrijven in Alkmaar

Sinds 2018 is SnelStart lid van IT=Alkmaar, het samenwerkingsverband van IT-bedrijven in de regio Alkmaar. Doel van deze samenwerking is te laten zien wat Alkmaar op ICT-gebied te bieden heeft, het aantrekken van personeel en het realiseren van een betere afstemming tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. 

‘In Alkmaar zijn ontzettend veel innovatieve IT-bedrijven gevestigd die de gaafste applicaties en projecten ontwikkelen’, vertelde voorzitter Sven Visser bij de lancering van het samenwerkingsverband. ‘Van virtual reality, hosting en progressive web apps tot een no-code applicatie-ontwikkelplatform. Alkmaar is wereldwijd vertegenwoordigd en door deze samenwerking kunnen we dat nog beter laten zien.’

Opleiding en personeel

IT=Alkmaar wil niet alleen tonen wat Alkmaar te bieden heeft, maar ook jongeren inspireren om voor een technische opleiding te kiezen. De vraag naar gekwalificeerde IT’ers neemt namelijk toe en de opleidingen kunnen niet meer aan die behoefte voldoen. Ook in de regio Alkmaar is dit steeds duidelijker te merken. ‘We vissen allemaal in dezelfde vijver met IT’ers, maar realiseren ons tegelijkertijd dat we samen verder komen’, aldus Visser. ‘We hopen dat ons initiatief andere IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheid inspireert en aanspoort om met ons samen te werken. Op die manier hebben we over een aantal jaar een rijkelijk gevulde vijver met IT’ers in Noord-Holland.’

Hackathon

Om dit voor elkaar te krijgen, organiseert IT=Alkmaar allerlei evenementen. Zo was in december vorig jaar het Alkmaarse kantoor van SnelStart een dag lang het toneel van een hackathon. Tientallen studenten moesten een technische oplossing bedenken, bouwen en in de markt zetten voor Alkmaar Studentenstad. Met succes!

Ook dit jaar worden weer allerlei evenementen georganiseerd. Houd de website van IT=Alkmaar in de gaten of schrijf je daar in voor de nieuwsbrief.