<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2205755506118338&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Even voorstellen

Mijn naam is Wendel van Rheenen en sinds juli 2021 in dienst als fullstack developer bij SnelStart. In het verleden ben ik al eens in contact geweest met SnelStart, toen was het moment nog niet daar. Maar na eerst ergens anders gewerkt te hebben was ik inmiddels er aan toe om de uitdaging van software development weer op te pakken. Het liefst dichtbij huis, gezien ik een jong gezin heb.  

Terugkijkend op mijn carrière tot nu toe, had ik na ongeveer negen jaar als developer actief te zijn geweest de kans gepakt om ervaring op te doen in andere rollen. Dat was voor mij persoonlijk een uitdaging, gezien met mensen praten toch echt iets anders is dan instructies geven aan mijn computer. In deze zes jaar heb ik verschillende petten op gehad en hield ik me bezig met ERP, datawarehousing, ging ik de organisatie in als business analyst of testen systemen. Dit alles heb ik kunnen doen in verschillende fabrieken in de levensmiddelenindustrie.  Na deze grote uitstap van ongeveer zes jaar, vond ik het hoog tijd om terug te keren bij het developer ambacht. Waarde toevoegen door complexe zaken eenvoudig te maken.  


Wat een dinosaurus?!

Helaas ben je in dit beroep na zes jaar wel een beetje een dinosaurus geworden. Gelukkig bleek bij mijn open sollicitatie dat er voldoende redenen waren om mij een kans te geven software te ontwikkelen. Er werd echt naar mijn verhaal geluisterd en mede door een uitgebreid interview met een software architect werd de keuze voor mij en SnelStart makkelijker. Het persoonlijk contact en de tijd nemen om elkaar te leren kennen gaf de doorslag. Hier geniet ik elke dag weer van, het familiegevoel en de kernwaarden dragen bij aan de manier waarop je wordt behandeld. 


De vaardigheden die ik in deze zes jaar heb opgedaan, probeer ik nu positief in te zetten aan de zachtere kant van softwareontwikkeling. Softwareontwikkeling betekent voor mij immers meer dan alleen code kloppen. Dat wordt hier gelukkig met open armen ontvangen.
Er wordt gekeken naar waar mijn interesses en ambities liggen en waar ik naar toe wil. 


Inmiddels ben ik lid van een gilde, SCRUM master van een van de teams, begeleid ik een student en krijg ik alle ruimte om te zorgen dat ik geen dinosaurus meer ben door elke dag te werken met hedendaagse technieken in de cloud van Microsoft. En daarboven op ook nog eens een opleidingsbudget.
 


Het gilde

Een groep enthousiastelingen met een voorliefde voor de Agile Scrum methodiek. Zo zie ik het Agile Guild. En onze missie? Het werkproces zo efficiënt en doelgericht mogelijk in te richten. We helpen de SnelStart medewerkers hierin. Wij halen onze inspiratie uit de Agile methodiek. Daarbij vinden wij het belangrijk om de SCRUM- en SnelStart kernwaarden na te leven. Naast het Agile Guild kennen we bij SnelStart nog andere Guildes, zoals: Guild of Architecture, Documentation, Kubeneters en Security. 
 

 

'Het is niet alleen maar rennen rennen, rennen en hup door naar productie. Het is ook echt plezier hebben met elkaar.'

 

Ik lust wel een pizza peperoni 

Binnen onze afdeling organiseren we regelmatig een tech sessie. Als deze op t einde van de middag is worden ze ook wel eens omgetoverd tot een pizza sessie, waarin we dan onder het genot van, uiteraard een pizza , kennis delen met elkaar over onderwerpen die dan actueel zijn. Het kan gaan over code as infrastructure,  kubineters of wat anders. Tevens is er iedere woensdag is er een Kahoot quiz: waar we zelf het onderwerp mogen kiezen en iedereen binnen SnelStart kan dan mee doen. Deze is online, waardoor je toch contact houd in deze tijd waarin we regelmatig ook thuis werken. 

Dicht bij de eindgebruiker

Het is belangrijk om het geluid van de klant mee te nemen in wat wij maken. Als ontwikkelaar haal ik veel waarde uit deze interactie met onze klanten. Zo ben ik bijvoorbeeld een aanwezig geweest bij een klantbijeenkomst met ons team van user experience. Het kan soms magisch zijn om het plezier te zien die onze oplossingen te weeg brengt. Graag voegen we elke dag waarde toe en zo ontstaan er ook nieuwe features binnen ons product. Hiervoor heb ik een keer de stoute schoenen aangetrokken en heb ik contact gezocht met onze commerciële afdeling. Waardoor ik een keer mee kon bij een accountant bezoek. En dan zie je niet alleen onze oplossing in de buitenwereld maar proef je ook de waarde die het meebrengt. Het is dan ook super waardevol om dicht bij het product te zitten wat we maken.  


Tot slot 

Doordat ik mijn carrière gestart ben in de detachering heb ik al in veel keukens mogen kijken. SnelStart springt er voor mij bovenuit. Toen ik hier mijn dienstverband begon, stapte ik een warm bad in. Dit bleek uit daden, iedereen is enorm behulpzaam en oprecht geïnteresseerd. In een steeds veranderende wereld, met ook nog eens een schaarste aan software developers, is het niet eenvoudig om de mens centraal te hebben. Dat vind je helaas niet overal. 

Verhalen van

Lees en ontdek de
verhalen van andere SnelStarters

Nieuwsgierig wat andere collega's vertellen over het werken bij SnelStart? Lees hun verhaal.

Naar alle verhalen