<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2205755506118338&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Proloog

Mijn reis met SnelStart begon op een onverwachte plaats: Zuid-Afrika, in 2021. Als fullstack developer had ik sinds 2012 mijn ronde gedaan bij verschillende IT-bedrijven in Johannesburg en Pretoria. Behoorlijk voldaan van de Afrikaanse zon, maar altijd op zoek naar een uitdaging, kreeg ik de tip dat een fantastisch bedrijf op zoek was naar ervaren ontwikkelaars. Mijn ogen gingen naar het noorden. Om precies te zijn 9.000 kilometer naar het andere halfrond van de aarde, naar SnelStart in Nederland.

Even voorstellen

Dit ben ik 

Mijn naam is Christo Bosch, 32 jaar oud. Ik woon met mijn vrouw Lisa- mari in Schoorl. Een dorp in de buurt van Alkmaar waar ik na mijn komst bij SnelStart ben gaan wonen. Ik vind het een fijn dorp. Het is er lekker rustig en dichtbij kantoor. Zo vind ik het heerlijk om op mijn fiets (e-bike) naar kantoor te komen. 

Het eerste contact

Na het indienen van mijn curriculum vitae, werd ik benaderd door Terri om kort kennis te maken. Dat verliep soepel en naar tevredenheid. Ze ging direct aan de slag met het inplannen van interviews met de manager van applicatieontwikkeling en één van de solution architecten. Dat voelde heel vertrouwd.


Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan een proefdag. Een dag waarbij ik in de huid kon kruipen van een SnelStart-ontwikkelaar. Ik kreeg een aantal praktische opdrachten mee, die goed uitgewerkt waren. Het waren veel indrukken en het was een spannende dag, maar wel één waar ik genoot.

De gesprekken verliepen uitstekend, met relevante vragen en een gastvrije houding van beide interviewers. Dat zorgde voor een huiselijk gevoel. Echt een familiebedrijf waar ik graag onderdeel van wilde uitmaken. Vanaf moment één bij SnelStart bereik ik een goede balans tussen werk en privé, met voldoende verlof, gemoedsrust en vertrouwen in de architectuur en infrastructuur. Ik werk op kantoor of op afstand (afhankelijk van de pandemie-status, vergaderingen en het oplaadniveau van mijn e-bike).


De taal

Je denkt misschien dat ik in het Engels praat op mijn werk, maar het tegendeel is waar! Ik werk vanaf het begin in het Nederlands (vergaderingen, gesprekken en andere interacties). Mijn Zuid-Afrikaanse achtergrond geeft me een voordeel in het leren van de taal, het is in sommige opzichten vergelijkbaar. Ik zit in een Nederlands team, en ben in het diepe gedoken. Mijn collega's waren erg meegaand en legden dingen in het Engels uit wanneer nodig. Ik nam alle dailys, refinements, sprint reviews en planningssessies op, om ze later terug te kijken en de taal beter te begrijpen. 

Een fijne werkomgeving 

Nu, anderhalf jaar verder, zit ik in een geweldige situatie. Ik zit in een snel Agile SCRUM-team dat in recordtempo features oplevert en de kwaliteit van ons product verbetert. Boekhouden is een uitdagende, maar bevredigende omgeving om in te werken. Wat boekhouden uniek maakt, is het gegeven dat het vak eeuwenoud is, maar toch blijft evolueren. Dankzij de technologie kunnen we onze klanten de nieuwste en snelste methoden bieden om hun werk gedaan te krijgen. 


Team 42 - De Ferrari van SnelStart

Ons team staat ook wel bekend als de Ferrari van SnelStart. In mijn team vinden we goede mogelijkheden om pair-programming te gebruiken. Meestal kunnen we op deze manier technische dilemma's oplossen, wat de efficiëntie bevordert en een coder's block voorkomt. Binnen en buiten de teams zijn er voldoende mogelijkheden om te blijven leren en je kennis uit te breiden. Zo heb ik bij SnelStart een behoorlijk budget voor educatieve doeleinden.

Elk ontwikkelteam bestaat uit software-ontwikkelaars, kwaliteitsanalisten en een product owner. We doen dagelijkse stand-ups, functionele en technische refinements en gebruiken SCRUM poker voor onze schattingen. We hebben in Alkmaar zes DevOps teams met ieder hun eigen expertise. Zo focust Team Rocket en Minions zich vooral op de front-end. 


Technologie en infrastructuur

Als je kerninteresse bij technologie ligt (zoals bij mij), is SnelStart een fantastische plek om te werken. Domein driven design, kubernetes, Azure(Devops, CI/CD, Git, Cloud-infrastructuur), architectuur beslissingen en enthousiaste tech-savvy collega's geven inzichtelijke feedback op pull requests/code reviews. SnelStart is één van de grootste gebruikers(wereldwijd) van Azure Database elastic pools. Zo waren zij in 2017 daadwerkelijk betrokken bij de ontwikkeling van de functie samen met Microsoft!

 

Binnen de afdeling voorkomen we fouten en garanderen de kwaliteit door feature flags en automatisch te testen. In de backend gebruiken we meestal C# services, opgedeeld in domeinen en we communiceren met elkaar via een event-based infrastructuur. In de frontend gebruiken we Angular, gebruikmakend van micro-frontends, façade lagen en voortdurend evoluerende componenten. 


Pret 

Er worden door het hele jaar heen verschillende avonturen (zo stonden karten en laser gamen dit jaar op de agenda bij het afdelingsuitje) georganiseerd. Op kantoor kunnen we tafelvoetballen, mariokarten en tafeltennissen om de geest te ontspannen als dat nodig is. We streven ernaar om onze sprintplanning en retrospectives in persoon te doen.


Slotwoord

Intercontinentaal verhuizen om te werken bij het bedrijf van je keuze klinkt misschien extreem, maar de voordelen winnen het in dit geval. Veiligheid en efficiency (SnelStart en Nederland) moet je nooit voor lief nemen. SnelStart is modern, leuk en biedt een uitdagende omgeving met geweldige teamgenoten. Het is het doel van iedere ontwikkelaar om aan software te werken waar je technisch en visueel trots op kunt zijn.

Verhalen van

Lees en ontdek de
verhalen van andere SnelStarters

Nieuwsgierig wat andere collega's vertellen over het werken bij SnelStart? Lees hun verhaal.

Naar alle verhalen